De Valk Wekerom Uw partner in diervoeders.
De Valk Wekerom Kwaliteit, continuïteit en betrouwbaarheid staan centraal.
De Valk Wekerom Gespecialiseerd in mengvoeders.

Wij hebben ons certificaat van VoederWaarde.nl weer mogen ontvangen

Afgelopen week hebben wij ons certificaat van VoederWaarde.nl weer mogen ontvangen. Dit jaar voor het eerst incl. scope Carbon Footprint.

 

Boerenorganisaties en mengvoederbedrijven hebben de krachten gebundeld om de transparantie op het terrein van voederwaarde te verbeteren. Deze gezamenlijke aanpak heeft geleid tot de oprichting van VoederWaarde.nl eind 2009. Kenmerken van VoederWaarde.nl zijn volledige openheid over de grondstofsamenstelling voor de afnemer en garanties op de voederwaarde. Iedere deelnemer wordt tijdens een jaarlijkse audit door een onafhankelijke controleur gecontroleerd.  Wij zijn trots dat wij ook dit jaar weer goed zijn beoordeeld en het certificaat voor 2023 weer in ontvangt hebben mogen nemen.

 

De Carbon Footprint (CO2-voetafdruk) wordt een steeds belangrijker koopcriterium. Om te kunnen sturen op de Carbon Footprint vragen vraaggestuurde ketens binnen zuivel en vlees vaker om Carbon Footprint-data van voeders. Het is uitermate belangrijk dat deze data uniform en betrouwbaar is. VoederWaarde.nl neemt daarom als eerste keurmerk in de veehouderij de Carbon Footprint op in haar scope.

 

Onze certificaten kunt u vinden via: https://dvw.nl/kwaliteit-en-certificaten/