Biologisch

Biologisch, heel logisch…

 

Een groeiend segment in de veehouderij is biologisch. Omdat biologische voerproductie een vak apart is van gangbaar heeft De Valk Wekerom ervoor gekozen om deze productie in eigen beheer in te vullen. We produceren onze biologische voeders in onze eigen gespecialiseerde biologische fabriek in Meppel (de noordelijkste biologische fabriek van Nederland). De biologische veevoeders worden hier strikt gescheiden geproduceerd van de reguliere veevoeders.

 

Biologische grondstoffen wisselen veel qua voederwaarde. Om daarmee wel constante eindvoeders af te leveren werken we aan een uitgebreid programma van monitoring van voederwaarde. Inkomende grondstoffen worden door ons op de NIR beoordeeld, waardoor we snel weten met welke kwaliteit grondstof we te maken hebben. Met deze kennis houden we onze recepten constant. Hierdoor komen uw dieren niets te kort (gezondheid en productie) en voert u ook niet teveel (duurzaam en kostprijs).

 

Om dit met onafhankelijke controle te borgen voldoen al onze voeders aan voederwaarde.nl. Gewoon omdat we dit belangrijk vinden.

 

 

Biologisch en omschakeling

 

We werken met een brede keuze aan grondstoffen. Hierdoor kunnen we ook 100% biologische voeders aanbieden. Bijvoorbeeld voor Biologisch Dynamisch of bedrijven die zelf omschakel (ruw)voeders willen voeren.

 

We hebben zelf ook omschakelgrondstoffen in onze fabriek. Hierdoor kunnen we granen van omschakelende akkerbouwers een waarde geven in de biologische productie. Een meerwaarde voor de akkerbouwer dus. Daar staat tegenover dat omschakelgranen goedkoper zijn dan biologische. In voeders waar dit is toegestaan kan dit dus uw kostprijs drukken. Het mes snijdt hiermee aan twee kanten.

 

Al onze biologische voeders kunnen we afleveren in bulk, bigbag of zakgoed.