De Valk Wekerom Uw partner in diervoeders.
De Valk Wekerom Kwaliteit, continuïteit en betrouwbaarheid staan centraal.
De Valk Wekerom Gespecialiseerd in mengvoeders.

Wereld Ei dag, vrijdag 9 oktober

Vrijdag 9 oktober, de tweede vrijdag in oktober, is het Wereld Ei dag. Dit jaar verstoppen de mmmEggies, kippenboerinnen die het Nederlandse ei promoten, weer grote roze eieren in heel Nederland. De vinder van het ei wint een mooie prijs. Op Wereld Ei dag verstoppen ze nog een gouden ei. Die vinder wint de hoofdprijs.

 

Wereld Ei dag
Iedere tweede vrijdag van oktober is het Wereld Ei dag. Een dag waarop het ei centraal staat en de voedende waarde van eieren extra aandacht krijgen. Eieren zijn sinds jaar en dag een betaalbare bron van voeding voor vele mensen op de hele wereld.

 

De mmmEggies willen met deze actie het ei als gezond, lekker en betaalbaar voedsel onder de aandacht brengen. “Iedereen kan met eieren veel gevarieerde en lekkere gerechten maken, zowel voor ontbijt, lunch, diner of als tussendoortje. En elke dag een ei mag,” zegt Carla van de Kruys.

 

De mmmEggies werken samen met Stichting Blij met een Ei. Deze stichting geeft voorlichting over de legpluimveehouderij en stimuleert de dialoog tussen sector en consument. De mmmEggies promoten het ei richting consument via social media, evenementen en beurzen.

 

Wij als De Valk Wekerom zijn trotse Gouden Ei Sponsor van Blij met een Ei! Wij steunen Blij met een Ei en de mmmEggies bij het promoten van onze mooie sector en het gezonde ei. Als dank hiervoor ontvingen wij de Kakelpot. Een leuke pot met vragen en weetjes over kippen en eieren.

 

Meer informatie over deze leuke actie kunt u vinden op de Facebook pagina van de mmmEggies.

Of op de website: www.blijmeteenei.nl / www.mmmeggies.nl