De Valk Wekerom Uw partner in diervoeders.
De Valk Wekerom Kwaliteit, continuïteit en betrouwbaarheid staan centraal.
De Valk Wekerom Gespecialiseerd in mengvoeders.

Strategisch voeren zorgt voor optimaal resultaat

 

AFNEMERS DE VALK WEKEROM REALISEREN VEEL SCHERPERE VOEDERCONVERSIE

 

Een aantal jaren geleden werd vaak onderscheid gemaakt tussen vleestypische varkens en varkens met een hoge groeicapaciteit. In beide gevallen hebben de dieren duidelijke aanleg en grenzen ten aanzien van eigenschappen, zoals hoge voeropname versus lage opname, veel spek versus mager spek en verschillen in spierdikte.

 

 

De laatste tijd vervagen deze grenzen steeds meer en zien we tevens Piétrain vleesvarkens met hoge voeropnames maar ook Tempo’s die ruim boven de 70 mm spierdikte presteren. De verschillende typen zeugen en ingezette eindberen in combinatie met de continue genetische vooruitgang hebben een grote invloed op de kenmerken en slachteigenschappen van het vleesvarken.

 

Scherpere voederconversie
De voeropnamecapaciteit en de aanleg van het dier zijn eigenschappen waarmee rekenschap wordt gehouden bij de bepaling van het best passende voertype en de hoeveelheden in bijvoorbeeld start- en overgangsvoer. De opnamegegevens bepalen samen met de voersoortkeuze de optimale energie-lysine verhoudingen voor de verschillende fasen om de genetische capaciteit van het vleesvarken optimaal te benutten. Dat deze strategie een positief effect heeft blijkt uit de veel scherpere voederconversie (VC) die afnemers van De Valk Wekerom realiseren in vergelijking met het landelijke Agrovision gemiddelde. Het verschil van ruim 0,1 VC heeft al een direct financieel voordeel van circa € 2,50 per afgeleverd vleesvarken.

Meer weten?
Nieuwsgierig geworden? Wij gaan graag met u in overleg om te bepalen hoe we, afgestemd op uw bedrijfsspecifieke situatie, uw technische en financiële resultaat kunnen optimaliseren.

 

Contactpersonen vleesvarkens