De Valk Wekerom Uw partner in diervoeders.
De Valk Wekerom Kwaliteit, continuïteit en betrouwbaarheid staan centraal.
De Valk Wekerom Gespecialiseerd in mengvoeders.

Stimuleer brokopname bij biologische opfokkalveren

De kalveropfok is zeer bepalend voor de kwaliteit van uw vaarzen. Zeker in de eerste levensmaanden is de ontwikkeling van een kalf erg belangrijk. Zo wordt het uierweefsel in deze maanden al ontwikkeld. Dit is misschien niet zichtbaar, maar wel zeer bepalend voor de melkgift in de eerste lactatie.

 

Veel groeischema’s voor de eerste levensfase worden gebaseerd op melkopname. In de biologische sector waar (poeder)melk erg duur is, is de groei uit brok dan ook heel belangrijk. Hoe eerder de opname van kalverbrok gestimuleerd wordt, hoe eerder een kalf dit ook werkelijk dit gaat opnemen.

 

Zo gauw een kalf na de eerste dagen van de biest af is, is het belangrijk om een smakelijke kalverbrok aan te bieden. Een kalf begint dan al te ontdekken, te ruiken en te proeven aan de brok. Naast brok moet het kalf ook water kunnen opnemen. Kalveren vreten enkel brok als ze ook water drinken. Bied daarom ook vanaf deze leeftijd water aan.

 

Tussen kalverbrokken en kalverbrokken zit een enorm verschil. Voor de eerste levensfase is een smakelijke brok nodig die makkelijk verteerbaar is en de ontwikkeling van pens en darm stimuleert. Als De Valk Wekerom verwerken we in onze biologische kalvervoeders een combinatie van vezels en ontsloten zetmeel voor een gezonde vertering. Het voordeel van ontsloten zetmeel is dat dit ook nog eens enorm smakelijk is.

 

Wilt u uw kalveren ook van dit brokje laten proeven? Vraag dan een gratis proefzak aan van onze kalverbrok BLG Presto!

 

Wanneer u onderstaande gegevens voor ons achterlaat zult u de proefzak binnenkort ontvangen.