De Valk Wekerom Uw partner in diervoeders.
De Valk Wekerom Kwaliteit, continuïteit en betrouwbaarheid staan centraal.
De Valk Wekerom Gespecialiseerd in mengvoeders.

P E R S B E R I C H T – De Valk Wekerom investeert in constante structuur

Coöperatie De Valk Wekerom heeft boven in haar reguliere fabriek in Meppel een extra zeefinstallatie gebouwd zodat ook hier de mais separaat gewalst en gezeefd kan worden.

 

Arie van Middendorp, hoofd productie: “We hebben gekozen voor een 5-deks schudzeef. Door zo vaak te zeven kunnen we op meerdere structuren afzeven en hebben we beter grip op de structuur van de gewalste mais. We hebben gekozen voor hetzelfde merk zeef als op de biologische lijn omdat we hier goede ervaringen mee hebben.”

 

De gewalste mais gaat niet nog een keer over de wals maar wordt uiteindelijke rechtstreeks op de menger gedoseerd. Dit resulteert in een constante structuur van mais in de leg- en opfokvoeders. De Valk Wekerom heeft hiermee in haar biologische lijn al vele jaren ervaring. Hierop kunnen zij naast mais ook tarwe, gerst, soja, raap en zonnebloemschilfers vooraf walsen. De grovere mais wordt verwerkt in leg- en opfokvoeders de fijne fractie wordt verwerkt in de overige voeders.

 

“Een constante structuur biedt nutritioneel voordelen voor de hen, doordat ze alle nutriënten gelijkmatig over de dag binnenkrijgt. Hiermee wordt met name in de energie- en eiwitbehoefte (aminozuren) voorzien” vertelt nutritionist Gert Kampert.

 

Nieuwe schudzeef in Meppel