De Valk Wekerom Uw partner in diervoeders.
De Valk Wekerom Kwaliteit, continuïteit en betrouwbaarheid staan centraal.
De Valk Wekerom Gespecialiseerd in mengvoeders.

Levering en silo’s: tips voor alle veehouders

1. Zorg voor een goede bereikbaarheid en een schone omgeving van de silo’s om het voer te kunnen bezorgen. Denk aan het voorkomen van insleep dierziektes (vogelpest, varkenspest).

2. Maak de silo’s regelmatig helemaal schoon, ook de vijzelbak.
Bestel regelmatig per silo een siloshot om de silo te ontsmetten. Dit bestaat uit een mengsel van mierenzuur en propionzuur en heeft een sterk antibacteriële werking. U kunt een siloshot tegelijk met het voer bestellen.

3. Bij voeders met CCM is het extra noodzakelijk om de silo’s regelmatig leeg te maken. CCM voeders bevatten een hoger vochtgehalte en daardoor is het risico op schimmelgroei groter.

4. Zorg voor duidelijke silonummers op uw voersilo. Dit is vooral voor onze chauffeurs erg prettig. Het voorkomt verwarring en daarmee wordt de kans op het lossen in de verkeerde silo kleiner. Coöperatie “De Valk Wekerom” UA heeft silonummers op voorraad en deze worden gratis meegegeven met de buitendienst of de bulkwagenchauffeurs.

5. Probeer waar mogelijk uw voeders op tijd te bestellen zodat wij het kwaliteitsvoeder op de gewenste tijd in uw silo kunnen bezorgen.

6. Een gevulde silo kan vele duizenden kilo’s voer bevatten. De krachten die op de silotrechter en het onderstel drukken zijn dan ook groot. Voor de veiligheid van uzelf en onze chauffeurs is het van belang dat roest/slijtage/schade tijdig gerepareerd wordt.