De Valk Wekerom Uw partner in diervoeders.
De Valk Wekerom Kwaliteit, continuïteit en betrouwbaarheid staan centraal.
De Valk Wekerom Gespecialiseerd in mengvoeders.

Kippers Voeders kiest voor Coöperatie De Valk Wekerom

Directeur Mackaay: “Groeien tegen de stroom in valt op in de markt”

 

 

LUNTEREN/MEPPEL – juli 2020 – Kippers Voeders laat zijn voer produceren bij Coöperatie De Valk Wekerom. De basis voor deze samenwerking is gelegd doordat De Valk Wekerom eerder met Jan Kippers heeft gewerkt. Jan Kippers is samen met Handelshuis Schuttert een mengvoerdertak gestart. Naast De Valk Wekerom blijft ook Coops voer leveren voor Kippers Voeders.

 

Afgelopen jaren heeft Jan Kippers ervaren hoe het is om met De Valk Wekerom samen te werken. Hij heeft ervaren dat De Valk Wekerom een organisatie is waar kwaliteit hoog in het vaandel staat, de lijnen kort zijn en waar afspraken worden nagekomen. Deze kernwaarden hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat Kippers/Schuttert voor De Valk Wekerom heeft gekozen.

Kwaliteit betaalt zich uit
Michael Mackaay, directeur van De Valk Wekerom is er trots op dat deze samenwerking tot stand is gekomen, een prestatie waar alle geledingen binnen ons bedrijf aan bij hebben gedragen. Je ziet in deze samenwerking terug dat kwaliteit leveren cruciaal is én blijft. Wij zien dit ook terug in onze varkenssector. In 2019 hebben wij voor het vierde jaar op rij een groei in de afzet van onze varkensvoerders gerealiseerd, we groeien hiermee tegen de stroom in. Dergelijke resultaten vallen op in de markt.

Bieden van maatwerk

Het handelsbedrijf Schuttert weet wat voor een type varkens de slachterijen willen voor hun diverse concepten. Door het leveren van maatwerk voer kunnen de varkens met het juiste aflevergewicht en spier/spek-verhouding worden afgeleverd. De dieren brengen hierdoor voor zowel boer als de slachterij meer op. Door de korte lijnen met de voerleverancier kan flexibel worden ingespeeld op de vragen vanuit de markt.

Algemeen
De Valk Wekerom, met vestigingen in Lunteren en Meppel, produceert jaarlijks rond de 255.000 ton veevoeder. Dat gaat voor het overgrote deel naar pluimvee-, rundvee, geiten- en varkenshouders. De coöperatie is actief in twee kerngebieden: de Gelderse Vallei en Noord-Oost-Nederland. Deze gebieden worden met eigen chauffeurs en vrachtwagens vanuit de twee productielocaties bediend.

—–

Noot voor de redactie
J. Schuttert, Handelsbedrijf Schuttert, johan@schuttert.nl

J. Kippers, Kippers voeders, jan@kippersvoeders.nl

M.P. Mackaay, Coöperatie De Valk Wekerom, mmackaay@dvw.nl