De Valk Wekerom Uw partner in diervoeders.
De Valk Wekerom Kwaliteit, continuïteit en betrouwbaarheid staan centraal.
De Valk Wekerom Gespecialiseerd in mengvoeders.

Jongvee

De periode voor het opstallen van uw jongvee en de winterperiode is weer aangebroken. De temperatuur en voederwaarde veranderen sterk waardoor het belangrijk is uw jongvee tijdig op te stallen. Ook verdienen de kalveren extra aandacht nu het kouder en vochtiger wordt.

 

Jongvee check

Waar staat u? Goed ontwikkelde vaarzen met hoge levensduur zijn het uitgangsmateriaal van uw bedrijf! Laat een van onze rundveespecialisten een jongvee check doen om de verbeterpunten inzichtelijk te krijgen.

 

Speerpunten voor een probleemloos eerste jaar:

Zorg voor een goede biest opname en verstrek biest de eerste 3 dagen. Schakel daarna over op kalvermelk.  Voer Sprayfo kalvermelk voor een constante kwaliteit melk voor uw kalveren. En geen dierziekte verspreiding tussen melkkoeien en kalveren.

 

Sprayfo Geel (6010) is samengesteld op basis van weipoeder. Het is een bewezen melkpoeder voor de melkveehouder met oog voor rendement. Sprayfo Geel zorgt voor een goede krachtvoer opname.

Sprayfo Excellent (6013) is samengesteld op basis van magere melkpoeder. Het is een melkpoeder voor ambitieuze melkveehouders die streven naar maximale groei van hun kalveren. Met behulp van deze melkpoeder kunnen op een veilige manier hoge groei resultaten worden behaald. Tevens bevat het melkpoeder specifieke anti stoffen tegen: Salmonella, rota-, coronavirus en E. Coli.

Goede pensontwikkeling:

– Voer  kalverstartmix (3235)  voor een smakelijke combinatie van brok en pens-prik.

– Zorg voor onbeperkt watervoorziening. Zonder water is er geen voeropname.

– Schakel na twee weken over op de  presto kalverkorrel (3209)  met gehakseld stro voor de pens-ontwikkeling.

Speerpunten bij het opstallen van het jongvee:

Ontwormen

Laat uw jongvee ontwormen voor maagdarm/ longen wormen en leverbot.

 

Vitamines en mineralen

Doe een mineralen check voor uw jongvee ter voorkoming van doodgeboren kalveren en groeiachterstanden. Voer 100 gram Mervit Young (7002) of likstenen met vitaminen en mineralen naast het ruwvoer. Voert u Vitaal Jongveebrok (3210) dan zitten de mineralen toegevoegd aan deze brok.

 

Ventilatie check

Laat uw ventilatie controleren ter voorkoming van longproblemen. Stel bij mechanische ventilatie in op koudere temperaturen.
Gebruik een kalverdekje bij kalveren in de eerste twee weken. Zeker als het s ‘nachts kouder wordt.

Meer weten?
Neem dan contact op met uw sectorspecialist bij De Valk Wekerom. Hij vertelt u graag de specifieke mogelijkheden voor uw bedrijf.

 

Contactpersonen Melkvee