De Valk Wekerom Uw partner in diervoeders.
De Valk Wekerom Kwaliteit, continuïteit en betrouwbaarheid staan centraal.
De Valk Wekerom Gespecialiseerd in mengvoeders.

Jongvee, de basis voor de toekomst van uw bedrijf

Met een goede kalveropfok legt u een stevig fundament voor de volgende generatie gezonde melkkoeien op uw bedrijf. De juiste voeding is daarbij cruciaal. Die zorgt voor een optimale groei en ontwikkeling van het kalf. Onze voerlijnen Vitaal en Presto kalverbrokken zijn daar volledig  op afgestemd.

 

Vanaf de geboorte van het kalf is het noodzakelijk dat de voeding aansluit op zijn behoefte. Een belangrijke periode is de omschakeling van vloeibaar naar vast voedsel. Die overgang dient zo soepel mogelijk te verlopen waardoor het kalf probleemloos uit kan groeien tot een gezonde vaars. Dat bereikt u met een juist op- en afbouwschema van de melk én met goed (kracht)voer.

 

 

Ontwikkeling kalf
De eerste maanden in het leven van een kalf zijn van grote invloed op zijn ontwikkeling. Dan wordt de basis gelegd voor de vorming van het skelet, de uier en de penspapillen. Dit vertaalt zich terug naar de prestaties van een vaars. Het resulteert in een langere levensduur, hogere productie en een lagere afkalfleeftijd. Ruwvoer is een belangrijk item binnen de ontwikkeling van het kalf. Een betere pensontwikkeling op jonge leeftijd resulteert in een
betere penswerking op latere leeftijd. Dit wordt bereikt door het krachtvoer af te stemmen op het ruwvoer dat wordt verstrekt en door de voerovergangen zo geleidelijk mogelijk te laten verlopen.

 

 

Maatwerk krachtvoer
Voor de ontwikkeling van een kalf zijn mineralen en vitamines erg belangrijk. Onze kalverbrokken voorzien in ruime mate in deze behoeftes. Daarnaast zijn in ruwvoer de essentiële nutriënten in wisselende hoeveelheden aanwezig. Onze kalverbrokken zijn zo samengesteld dat die verschillen ruimschoots worden ondervangen. Tot slot zijn onze kalverbrokken opgebouwd uit hoogwaardige grondstoffen en toevoegingen die de pensontwikkeling bevorderen en voor een rustige en veilige vertering zorgen. Belangrijk, want dat draagt bij aan een blijvend goede penswerking gedurende het verdere leven van een koe.

 

Presto kalverbrok
Met de Presto kalverbrok kiest u voor een maximale groei en ontwikkeling van het kalf. Bij de grondstof keuze is rekening gehouden met hoge groeipotentie en vitale kalveren. De Presto voerlijn bevordert de pens en uierontwikkeling op vroege leeftijd door de maximale groeipotentie.

 

Vitaal kalverbrok
Met de Vitaal kalverbrok bouwt u met een laag risico aan een optimale groei. In de grondstof keuze is rekening gehouden met veilige en gezonde grondstoffen waardoor er weinig risico is en de pens ontwikkeling maximaal is. Kortom, met Vitaal bouwt u met een laag risico aan een veilige kalveropfok.