De Valk Wekerom Uw partner in diervoeders.
De Valk Wekerom Kwaliteit, continuïteit en betrouwbaarheid staan centraal.
De Valk Wekerom Gespecialiseerd in mengvoeders.

Freiland eieren in de supermarkt

 
In een filiaal van Jumbo in Rotterdam werd bij het schap waar de freiland eieren verkrijgbaar zijn de volgende mededeling aangetroffen:
 
 

“Wegens vogelgriep zijn er vandaag (11-2-2017) geen eieren geleverd. Voor uw eigen gezondheid heeft Jumbo de bestelling geannuleerd.”
 

 
 
Toen de eierhandel dit ter ore kwam, is er direct contact gezocht met Jumbo Nederland. Jumbo Nederland heeft dit goed opgepakt en het betreffende filiaal op de vingers getikt.
 
Dat het schap van de freiland eieren leeg was, en Jumbo zijn bestelling had geannuleerd heeft namelijk niets met de algehele volksgezondheid te maken. De met zorg geproduceerde freiland eieren zijn namelijk net zo gezond als ieder ander ei. De reden die Jumbo aangeeft waarom zij de bestelling hebben geannuleerd is dus onterecht. Wegens de dreiging van uitbraak van vogelgriep bij pluimvee geldt er momenteel al meer dan 12 weken een ophokplicht. Doordat de freiland hennen nu langer dan 12 weken niet naar buiten mogen, mogen de eieren niet het keurmerk freiland dragen en worden ze als scharrelei verkocht. Dit is de werkelijke reden waarom freiland eieren momenteel niet of lastig verkrijgbaar zijn.