De Valk Wekerom Uw partner in diervoeders.
De Valk Wekerom Kwaliteit, continuïteit en betrouwbaarheid staan centraal.
De Valk Wekerom Gespecialiseerd in mengvoeders.

Fittere varkens door verbeterd voer

 

Het assortiment vleesvarkensvoeders is in de eerste helft van 2018 binnen De Valk Wekerom verder verbeterd. We beschikken daardoor over het meest optimale varkensvoer, rekening houdend met genetica, diergezondheid, management en stalsysteem. Zonder dat we afwijken van onze filosofie van stabiele samenstellingen (weinig wisselingen in de gebruikte grondstoffen) en de inhoudelijke kwaliteit van de brok.

 

De Valk Wekerom heeft dit bereikt door onder andere het proces van malen en walsen van grondstoffen perfect op elkaar af te stemmen. Hierdoor ontstaat voer voor een betere darmgezondheid. Het varken kan daardoor meer uit het voer halen waardoor de voederconversie scherper wordt. Met het nieuwe assortiment zijn er meer mogelijkheden om zowel technisch als financieel het maximale rendement te behalen. Daarmee is het een mooie aanvulling op het bestaande assortiment.

 

Resultaat in de stal

 

Grondstoffen hebben seizoenswisselingen en op dit moment is er al een groot deel van de nieuwe oogst gerst en tarwe binnen. Omdat De Valk Wekerom het belangrijk vindt om met stabiele grondstoffen en samenstellingen te werken, nemen we aan het einde van het seizoen een grote hoeveelheid ‘oude oogst’ gerst op voorraad. Dat biedt de mogelijkheid om bij aanvang van het oogstseizoen de gerst heel geleidelijk aan te vervangen door de nieuwe oogst. In een tijdsbestek van minimaal twee maanden zitten we pas volledig op de nieuwe oogst. De jongste diergroepen blijven zolang mogelijk op de oude gerst voorraad staan. Daarnaast voegen we ook nog enzymen toe, die het verteren van de koolhydraten uit de granen gemakkelijker maken voor het varken. Door al deze aanpassingen is er direct resultaat in de stal te zien. Varkens zijn fitter en ze presteren beter.

 

 

De Valk Wekerom Agrovision
Groei VC Uitval Groei VC Uitval
2016 820 2,50 2,0 807 2,57 2,3
2017 824 2,48 1,7 822 2,56 2,4
2018/6 mnd 852 2,39 2,0 825* 2,50* 2,4*

 

 

* Voorlopige cijfers Agrovision

 

 

De groei en voederconversie verbeteren bij De Valk Wekerom sneller dan landelijk het geval is.