De Valk Wekerom Uw partner in diervoeders.
De Valk Wekerom Kwaliteit, continuïteit en betrouwbaarheid staan centraal.
De Valk Wekerom Gespecialiseerd in mengvoeders.

Droogstand cruciaal voor de volgende lactatie én generatie

Gezonde, vruchtbare melkkoeien en vitale kalveren. Om dat te bereiken is het belangrijk dat koeien de droogstand fit ingaan. En dat hun conditie op peil blijft. De uitgebalanceerde voerlijnen van De Valk Wekerom helpen u daarbij.

 

De ideale situatie is dat een koe de droogstand ingaat met een body conditie score van 3,5. Dat kan door de voorbereiding op de droogstand al tijdens de lactatie in te laten gaan en door te laten lopen tot na het afkalven. Een goede voeropname is daarbij essentieel.

 

 

Negatieve energiebalans
Om een koe optimaal op de volgende lactatie voor te bereiden, moet er tijdens de droogstand sprake zijn van voldoende droge stof opname (smaak en structuur). Bovendien moet de koe de juiste hoeveelheid energie en eiwit van de juiste kwaliteit binnenkrijgen. Elke koe kampt aan het begin van de lactatie met een negatieve energiebalans. Een optimale afstemming in het rantsoen tijdens de droogstand zorgt ervoor dat de verse koe deze negatieve energiebalans probleemloos doorstaat.

 

Droogstands-management
Bij een goede voorbereiding op de volgende lactatie is ook het juiste niveau van mineralen en vitamines in het voer van groot belang. Onze voerlijnen voorzien in die behoefte. Bovendien zijn in de voerlijnen glucogene energie, niacine, choline en methonine opgenomen. Een goed droogstandsmanagement betekent biest van goede kwaliteit. Dat is belangrijk voor de vitaliteit van het kalf; dé toekomstige generatie op uw bedrijf.

 

 

 

Een optimale afstemming in het rantsoen tijdens de droogstand zorgt ervoor dat de verse koe deze negatieve energiebalans probleemloos doorstaat.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]