De Valk Wekerom Uw partner in diervoeders.
De Valk Wekerom Kwaliteit, continuïteit en betrouwbaarheid staan centraal.
De Valk Wekerom Gespecialiseerd in mengvoeders.

Algemene Ledenvergadering 2019

De Valk Wekerom (g)roeit tegen de stroom in

 

LUNTEREN, mei 2019 – Coöperatie “De Valk Wekerom” UA heeft over 2018 een prima resultaat geboekt. De omzet in tonnen vanuit eigen verkoop steeg met 3,2%. De totale productie in 2018 is hiermee uitgekomen op 256.937 ton. Een opvallende prestatie gezien het feit dat de landelijke markt in 2018 met 3,6% daalde. De jaaromzet ging van 78 miljoen euro in 2017 naar ruim 81 miljoen euro in 2018; een stijging van 4%. Het nettoresultaat van de coöperatie bedroeg in 2018 305.003 euro. De solvabiliteit steeg van 45% naar 47%.

 

Een tevreden directeur Michael Mackaay presenteerde op 14 mei jl. de jaarcijfers over 2018 tijdens de ledenvergadering in De Essenburcht in Kootwijkerbroek. ‘’De Valk Wekerom gaat door als autonome, zelfstandige coöperatie op de ingeslagen weg. Door het toepassen van zeer korte lijnen binnen de gehele organisatie worden de kosten laag gehouden. En door het leveren van maatwerk wordt aan het verdienmodel van de boer gewerkt”, aldus Mackaay. De Valk Wekerom, met vestigingen in Lunteren en Meppel, produceert voor het overgrote deel voor pluimvee-, rundvee, geiten- en varkenshouders. De coöperatie is actief in twee kerngebieden: de Gelderse Vallei en Noord-Midden-Nederland.

 

Innovaties

 

De heer Mackaay ging tijdens de bijeenkomst ook in op enkele belangrijke (innovatieve) ontwikkelingen die binnen de coöperatie in 2018 in gang werden gezet. De start van de strategische samenwerking met AR op het gebied van biologisch voer. Dit heeft geleid tot de bouw van de biologische fabriek op de productielocatie in Meppel. Mackaay daarover: ,,Nog deze zomer gaan we daar biologisch voer produceren, naast de al bestaande productie van regulier voer. Als we zelf de regie in handen hebben, zijn we veel flexibeler en kunnen we veel sneller op ontwikkelingen reageren.” Een andere belangrijke gebeurtenis in 2018 was de introductie van een nieuwe voerlijn: Sterova. Vrij van salmonella en geproduceerd zonder gebruikmaking van het verboden additief formaldehyde. ,,Het laat zien dat Coöperatie De Valk Wekerom niet afwacht, maar inspeelt op veranderingen in de agrarische sector”, aldus directeur Mackaay. ,,Voor een organisatie als de onze is het erg belangrijk om gelijke tred met die ontwikkelingen te houden. Of nog beter, om ze een stap vóór te zijn. Dat betekent voortdurend innoveren en investeren.”