De Valk Wekerom Uw partner in diervoeders.
De Valk Wekerom Kwaliteit, continuïteit en betrouwbaarheid staan centraal.
De Valk Wekerom Gespecialiseerd in mengvoeders.

Aandeel borgen en gelten neemt toe

De trend van het houden van beren en gelten neemt de laatste tijd af. Er wordt bij de verkoop van geslachte varkens binnen bepaalde concepten steeds meer gevraagd naar borgen en gelten. Daarbij gaat het om varkens met iets meer spek wat de smaak van het vlees ten goede komt.

 

Het aandeel borgen/gelten zien we bij De Valk Wekerom ook toenemen. De resultaten van 2018 en 2019 bestaan uit meer dan 50% borgen/gelten. Het is bekend dat beren een veel gunstiger voederconversie (VC) hebben dan borgen. Volgens Agrovision cijfers over 2018 hebben beren/gelten een voederconversie van 2,52 tegenover borgen/gelten met een voederconversie van 2,67. Ondanks dit gegeven hebben we bij onze klanten een lichte verbetering kunnen maken in de voederconversie. Daar komt bij dat de opbrengst per kilogram groei hoger is dan bij de beren, en dat levert u direct een hoger saldo op.

 

 

Voeders
Door de voeders goed uit te balanceren voorkomen we dat varkens schrokkerig beginnen te vreten. Op die manier realiseren we een veel gelijkmatiger voeropname verspreid over de dag. Hierdoor kunnen darmproblemen worden voorkomen en kunt u de mestconsistentie en de Pia druk gemakkelijker beheersen op uw bedrijf. Hiermee houden we de koppels ook uniformer zodat er minder vaak geselecteerd hoeft te worden binnen de groepen.