Voer met vismeel bleek dé oplossing
Ze runnen samen een legpluimveebedrijf in Driedorp, een buurtschap bij Nijkerk Maar Jan en Hetty van den Ham waren niet tevreden over de resultaten. Totdat ze in contact kwamen met De Valk Wekerom.
Een agrarische achtergrond heeft Hetty van den Ham-van Veluw niet. Haar ouders hadden een stratenmakersbedrijf. Bij Jan van den Ham zat het boeren er echter altijd al in. Hij hielp als kind al thuis op de boerderij. En na zijn diensttijd huurde hij varkensstallen en ging hij aan de slag bij boeren. In 1988 nam hij een bedrijf over in Nijkerkerveen met 11.000 kooikippen en 136 vleeskalveren. Van de kooikippen stapte hij na verloop van tijd over op scharrel en later op gras om in 2000 te beginnen met biologisch, 12.000 opfok, 9.000 leghennen. “We waren destijds één van de eersten met bio. Met de kalveren zijn we gestopt toen in 2001 de MKZ uitbrak.”