De genetische vooruitgang in de varkenshouderij vraagt ook om bijsturing van de voerbenutting bij zowel zeugen, biggen als vleesvarkens. Die genetische vooruitgang bepaalt ook de toename in behoeften aan energie, eiwitten, vitaminen, mineralen, sporenelementen, kortom het gehele pallet aan nutriënten. De kwaliteiten van de dieren zijn bepalend voor de opbrengstprijzen. Spier- en spekdikte zijn naast de keuze van het type genetica ook met het voer beïnvloedbaar. Dit betekent dat een bestaande voersoort continu dynamisch is. Echter gezien ervaringen en onderbouwingen is het wenselijk om de veranderingen in vooral de toegepaste grondstofsoorten beperkt en gering te houden. Technische resultaten vormen de leidraad. Iets wat goed is, hoeft niet te worden veranderd of moet je ook niet altijd wíllen veranderen. Maar het kan altijd beter. Dat is de inzet van de onderlinge afstemming in de gouden driehoek: u als de gebruiker, de vertegenwoordiger en de afdeling nutritie van De Valk Wekerom.