De Valk Wekerom Uw partner in diervoeders.
De Valk Wekerom Kwaliteit, continuïteit en betrouwbaarheid staan centraal.
De Valk Wekerom Gespecialiseerd in mengvoeders.

Big Data in De Valk

Donderdagmiddag 29 maart organiseerde de stuurgroep pluimvee van Agrivaknet een themabijeenkomst over ‘big data in de vleeskuikenstal’. Deze bijeenkomst werd gehouden op het kantoor van Coöperatie “De Valk Wekerom” UA.

De introductie werd gehouden door onze directeur Michael Mackaay. Daarna was het woord aan Lenny van Erp, sinds 1 mei 2016 lector pluimvee aan de HAS hogeschool. Van Erp heeft een presentatie gegeven over “Big data op ketenniveau” en innovatieproject “datarobot” van HAS Hogeschool. Robotisering speelt een belangrijke rol bij het thema Big-data. Er beginnen langzaam maar zeker wat robots op de markt te komen en er wordt nog veel onderzoek naar gedaan.

In de pauze hebben de gasten een korte rondleiding door onze fabriek gehad met de focus op “informatiemanagement” in relatie tot voedselveiligheid.

Na de rondleiding kwam Richard ten Cate, directeur FarmResult en ontwikkelaar van datasyteem PoultryResult aan het woord. FarmResult is een bedrijf dat zich bezighoudt met het praktisch maken van alle staldata die nu al beschikbaar is. Aan het einde van de middag was er de gelegenheid tot netwerken.

We kunnen concluderen dat het een interessante en geslaagde middag was.